- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אלבר שרותי מימונית בע"מ ואח' נ' שמעוני ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום הרצליה |
16437-01-10
21.10.2010 |
|
בפני : לימור רייך |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אלבר שרותי מימונית בע"מ |
: 1. תמיר שמעוני 2. מנורה מבטחים ביטוח בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
לאחר ששמעתי את הנהגים ואת הנתבע 1 שהינו בעל רכב שהיה בכלי הרכב בעת אירוע התאונה (מורה לנהיגה), ניתן בזאת פס"ד תוך ציון נימוקים בקצרה כדלקמן:
הנהג מטעם התובעת העיד כי בעת שהוא נוסע בכביש דו סטרי בעל 2 נתיבים לכל כיוון, בנתיב השמאלי מבין 2 נתיבים, במהירות של 50 קמ"ש הוא מבחין בכלי רכב של הנתבע 1 נוסע לפניו בצד ימין, כאשר הוא חולף על פניו, מרחק קצר לפני שהוא מתחיל לעבור אותו, סוטה התלמידה שנהגה ברכב הנתבע 1 לנתיב הנסיעה שלו, באופן חלקי, בערך מחצית מכלי הרכב, וכך אירע אירוע התאונה.
הנתבע 1 שהינו מורה לנהיגה העיד ביחס לנסיבות קרות האירוע, לטענתו בשום שלב הוא לא רואה את הנהג מטעם התובעת, אשר מגיח לטענתו במהירות ופוגע בכלי הרכב שנוסע בנתיב הימני מאחור בזווית שמאלה.
הנתבע 1 העיד כי מיד לאחר אירוע התאונה הנהג מטעם התובעת התנצל וציין כי לא הבחין ושוחח בטלפון ומשכך פגע בכלי הרכב מאחור.
הנהגת- התלמידה שנהגה באותה עת בכלי רכבו של הנתבע 1, העידה כי נסעה בנתיב הימני בכל אותה עת, גם לאחר אירוע ה התאונה וכי לפתע חשה בחבטה מאחור כתוצאה מכך שנהג התובעת פגע בה, הנתבע 1 בלם את כלי הרכב והנהג מטעם התובעת הגיע ופתח את הדלת מהכיוון שבו ישב הנתבע 1, כאשר הוא מתנצל ביחס לאירוע ולאחר מכן הוחלפו הפרטים בין הנתבע 1 לבין נהג התובע, מבלי שהנהגת- התלמידה יצאה מכלי הרכב.
למעשה ישנה את גרסת הנהג מטעם התובע אל מול גרסתו של הנתבע 1 ועדה נוספת, התלמידה, אשר אין לה כל אינטרס ביחס לתוצאות המשפט והעדפתי את גרסת הנתבע 1 והעדה מטעמו, ביחס לעובדה שעד לקרות האירוע לא סטתה המכונית שבה נסעו לנתיב הנסיעה של הנהג מטעם התובעת, לרבות לעניין דברי הנהג מטעם התובעת מיד לאחר האירוע באשר לעובדה שהוא מצטער שהוא פגע מאחור.
באשר לאשם התורם, במקרה כזה לא מצאתי מקום לפסוק אשם תורם בתביעה שכנגד ביחס להתנהלות מי מטעם הנתבעים כאשר גם אם אניח לטובת כל הנוגעים בדבר כי בשום דבר לא ראו את הנהג מטעם התובעת, כאשר הם נוסעים במהירות של 30-40 קמ"ש ולא סוטים מנתיב נסיעתם.
סוף דבר, הנני מורה על דחיית התביעה שלפניי, דחיית התביעה של התובעת כנגד הנתבעים וקבלת התביעה שכנגד, דהיינו, הנתבעות שכנגד ישלמו לידי התובעת שכנגד ביחס ולחוד באמצעות הנתבעת 2 סך של 13,354 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה מיום 24/09/09 ועד לתשלום המלא בפועל, אגרה בסך 347 ₪, שכר בטלה עבור העדים שאינם בעלי דין בסך של 350 ₪ כל אחד ושכ"ט עו"ד בשיעור של 15 אחוז פלוס מע"מ.
בנוסף הנני פוסקת שכר בטלה לנתבע 1 בסך של 250 ₪ (בשכר זה תישא התובעת שכנגד).
סכומים אלה ישולמו תוך 30 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום י"ג חשון תשע"א, 21/10/2010 במעמד הנוכחים.
לימור רייך, רשמת
הוקלד על ידי: אסתי זערור התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
